Saturno tranzito pamokos mano gyvenime arba kaip išgyvenu vieną svarbiausių astrologinių aspektų

Autorius: Tavo Potencialas Data: August 11, 2023

Prieš keletą mėnesių savo „Instagram“ paskyroje dalinausi, kad šiais metais Saturnas keliauja per mano Saulę asmeninėje astrologinėje lentelėje, kas vyksta tik apie 3 kartus per žmogaus gyvenimą. Man tai pirmasis kartas. Sakiau, kad pasidalinsiu kaip išgyvenu šį labai svarbų astrologiškai įvykį. Nors jo poveikis dar nesibaigė, nutariau jau dabar pasidalinti savo išgyvenimais. Viena iš priežasčių - storiai, kuriais pati neseniai dalinausi: kalbėjau apie retrogradines planetas ir jų pamokas. Pati turiu retrogradinį Chironą, o jo pamoka - mokytis netobulumo, leidimo sau kartais būti pažeidžiamai. Dažniausiai nesidalinu, ypač su auditorija, tuo, kas dar nėra išspręsta ar yra blogai, bet kažkaip mano pačios žodžiai paskatino mane tai padaryti.  

 

Saturno tranzitai per Saulę dažniausiai yra labai svarbūs ir paliečia ne vieną sritį gyvenime. Pradėkime nuo kažko pozityvaus. Saturnas siejamas su įsipareigojimais - šią vasarą ištekėjau. Vis dėlto, šis įrašas ne apie „saldainius“ ar „gėlytes“, kuriuos atnešė ši energija, bet labiau apie kitą jos pusę. Saturnas šiuo metu keliauja per mano Saulę 6 name. 6 namas - sveikata ir darbo aplinka. Nors su darbu niekas beveik nepakito (bent kol kas), šis laikotarpis padėjo susidėlioti ilgalaikius profesinius tikslus (abu - Saulė ir Saturnas su tuo susiję). Sveikata, ko gero, nukentėjo labiausiai. Tuo pačiu, šiais metais Chironas stipriai veikia mano astrologinę lentelę. Chironas surištas su emocinėmis arba fizinėmis traumomis/ negalavimais. Puiki kombinacija kirsti per sveikatą. Bet tikiu, kad nieko nėra be reikalo, tai kažkokia pamoka, kurią turiu išmokti.  

 

Dažniausiai, kai susergu peršalimu, sergu labai ilgai. Man yra normalu kosėti mėnesį ar net ilgiau. Šiais metais tai peraugo į naują lygį. Šiuo metu, kai rašau šį tekstą, kosėjimas nesiliauja jau virs 1,5 mėn. ir nesilpnėja. Mediciniškai man nieko rimto nėra. Išsiaiškinau, kad priežastis - galimai netaisyklingas kvėpavimas, o tokio kvėpavimo priežastis - psichologinė (streso, užspaustų emocijų padarinys). Pati pastebiu, kad kosau tik tada, jei jaučiu diskomfortą ar nepasitenkinimą kažkuo. Šiais metais lankiau įvairius specialistus, praktikas ir viskas vedė prie tos pačios išvados - užspaustos emocijos yra mano didžiausia problema. Jeigu kažkas skaitėte Valerijaus Sinelnikovo knygą ,,Pamilk ligą savo”, žinote kokią stiprią galią turi mūsų pasąmonė susirgimų vystymuisi. Dažnai, gyvenimo eigoje, kai man būdavo blogai emociškai mėgdavau (neslėpsiu vis dar mėgstu) frazę ,,norėčiau išvemti visą tai (pavyzdžiui, skausmą, emocijas)”. Atrodo mano kūnas užduotį suprato, tik rado išeitį per kosulį. Pastaruoju metu labai daug domiuosi, kas man galėtų padėti išleisti visas tas emocijas, kurios yra taip giliai, kad neužsiimant specialiomis praktikomis net nežinočiau, kad išvis kažką užspaudusi esu. Emocijų paleidimo meditacijos, bokso kriaušės veikia tada, bent jau taip dabar manau, kai bent žinai iš kur ta emocija, kai prireikus gebi į ją įsijausti, o jei problema kur kas labiau įsisenėjusi ir gilesnė reikia ieškoti intensyvesnių alternatyvų. Pastaruoju metu turėjau porą patirčių, kai paspaudus tam tikrą tašką/ zoną kūne apėmė toks begalinis emocinis skausmas, kad sunku apsakyti, o nei iš kur jis, nei kaip iki jo prisikasti kitais būdais - neaišku. Net gi kursą pasiėmiau apie emocijas. Pasąmonė tikrai kažką nuo manęs slepia, nes namų darbų/ realios praktikos vengiu kaip vampyras šviesos, o tingumu aš nelabai pasižymiu. Tai man ženklas, kas kažkas viduje bando išsisukti. Nors beieškodama išeities atradau tikrai naudingų metodų ir praktikų, tačiau visos jos, nors ir tikrai naudingos gerai savijautai, padėdavo sušvelninti situaciją, šiek tiek išjausti emocijas, trumpam pasijusti geriau, tačiau jaučiu, kad man reikia ko kito - kažko, kas stipriau „praluptų“ skydą į mano užlėptą dalį, kad galėčiau pagaliau pilnai išvysti visus kirminus, o tada jau ir su jais visais tvarkytis. Esu kantri, nes Saturno energija nelabai mėgsta skubėjimą, be to gavau dar vieną ženklą, kad turiu neskubėti šioje situacijoje ir po truputį bandyti įvairias išeitis. Kadangi dabar mokausi dar vienos ezoterinės technikos, neseniai besipraktikuodama dariausi sau dėlionę, kad gauti atsakymą, ką man daryti su šia problema, kurios nei iki galo suprantu, nei išmastyti, nei apčiuopti galiu. Atsakymas buvo labai trumpas, o po to sekė ženklai, rodantys, kad kol kas ne laikas daugiau žinoti. 
 

Šios problemos patyrimas taip pat man davė svarbų suvokimą - kodėl mano darbas man reiškia tiek daug. Nors naudojantis astrologija galima duoti tikrai daug patarimų (ką visada stengiuosi ir daryti), ne visos astrologinės analizės, kurias atlieku, apverčia žmonių gyvenimus ar išsprendžia svarbias problemas. Aišku, norėčiau, kad taip būtų, bet naivu to visada tikėtis, be to, skirtingos analizės turi skirtingus tikslus. Bet. Tie atvejai, kai analizė išties pakeičia kažką žmogaus gyvenime ar prisideda prie problemos sprendimo man yra patys vertingiausi. Žinojimas, kad kažkam kažkuo padėjau yra tai dėl ko verta gyventi. Priežasčių gyventi ir mylėti gyvenimą turiu daug, tačiau jei kada nors man reikėtų įvardinti vieną dalyką kas atnešė man daugiausia laimės - tai būtų tie momentai, kai gaunu nuoširdžiai dėkingo žmogaus laišką ar žinutę. Nors astrologija dažnu atveju labiau tinka ,,diagnozuoti” problemas, duoti patarimus nei tiesiogiai dirbti su žmogaus problemomis (skausmu, energetiniais blokais ir kt.), bet kai kuriems tai ir yra ko jiems reikia, kad gyvenimas pasikeistų iš esmės. Vis dėlto, darbe esu perfekcionistė, todėl Saturno tranzitas man yra puiki proga pagalvoti kaip galėčiau labiau tiesiogiai padėti žmonėms ateityje. Pradedu nukrypti nuo temos. Taigi, kas man pradeda aiškėti, kad žmonėse, kuriems galiu kažkuo padėti (kad ir kokie skirtingi būtų jų gyvenimai), aš matau save - pasąmoningai žvelgiu į tą užrakintą dalį savyje ir per pagalbą kažkiek prisiliečiu prie nematomos savęs, kuri egzistuoja kažkur ateityje išsprendusi šį rebusą ir laisva.  
 

Tai taip einasi Saturno tranzitas per mano Saulę. Nors jis pasireiškė ne visai taip kaip tikėjausi, bet atsiskleidė visomis savo spalvomis - įsipareigojimu, darbinių planų pergalvojimu, strigimu. Visi Saturno raktažodžiai, kaip iš vadovėlio.  

Atgal į viršų